sâmbătă, 4 februarie 2017

Lasagna de dovlecei si vinete

A trecut o perioada de cand nu am mai postat nimic pe blog! Nu stiu de ce nu am facut-o, insa astazi am revenit cu forte  proaspete si cu ceva foarte gustos: Lasagna de dovlecei si vinete.





Acest preparat  se poate consuma la Dieta Rina la Ziua de PROTEINE.

Pentru aceasta delicioasa lasagna aveti nevoie de urmatoarele ingrediente(sunt cantitati pentru 1 persoana):
-250 grame vinete;
-400 grame dovlecei;
-60 grame branza Ceddar;
-100 grame Mozzarella;
-50 grame telemea;
-1 rosie medie;
-1 ceapa medie;
-1 morcov mediu;
-60 grame ciuperci champignons;
-50 grame ardei rosu;
-1 conserva de rosii in suc( a mea  era de la Lidl);
-1 lingurita ulei;
-1 catel de usturoi;
-sare;
- 1 crenguta de cimbru;
- 1 foaie de dafin;
- cateva boabe de piper;
-cateva boabe de mustar;

Modalitate de preparare: Dovleceii si vinetele se spala apoi se taie  felii pe lung(de aceeasi grosime). Se pun in boluri separate si adaugam un praf de sare. Vinetele trebuie sa stea minim 20 de minute cu sare pentru a se scurge.Cat timp asteptam sa se scurga vinetele coacem feliile de dovlecel pe grill. Dupa ce vinetele s-au scurs le vom coace si pe ele pe grill.

Pentru sos:Ceapa,morcovul,ciupercile  si ardeiul se toaca cubulete mici.
Vom pune o tigaie la incins in care adaugam 1 lingurita de ulei  in care rumenim  putin usturoiul.Vom scoate usturoiul iar in tigaie se adauga ceapa si o calim pret de cateva minute la foc mic. Adaugam morcovul,ciupercile si ardeiul apoi calim pana  se evapora apa  pe care o lasa legumele.Adaugam conserva de rosii si vom asezona dupa gust.Lasam sa fiarba la foc mic pana  sosul are consistenta dorita.

Mozzarella si branza ceddar se dau prin razatoare.Telemeaua o vom sfarama cu mana. Rosia se taie felii potrivite.


Asamblare:Acum ca avem toate ingredientele pregatite putem asambla lasagna.
Ungem vasul cu 1 lingurita de ulei.Pentru primul strat vom aseza felii de vinete, apoi vom adauga  cateva linguri de sos peste care presaram mozzarella si ceddar rase si vom sfarama o bucatica de telemea. Peste vom pune un rand de dovlecei, sos, vom presara toate tipurile de branza  si vom continua tot asa pana terminam feliile de dovlecei si vinete. La mine ultimul strat a fost de dovlecei si am ales sa pun si putin sos pe deasupra apoi am presarat telemea sfaramata, am adaugat feliile de rosii  iar peste acestea mozzarella si branza ceddar rase.
Punem tava la cuptor pentru 40 de minute, primele 10 minute la 180 grade C, iar apoi 30 de minute la foc mic.
Se poate servi calda dar si rece. Este delicioasa alaturi de sos de iaurt cu usturoi(despre el vom vorbi in alta postare).Eu zic ca merita sa o incercati.Pofta buna!






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu