Am revenit cu o reteta de supa crema de legume.Aceasta supa poate fi consumata la PAC la pranz deoarece este pregatita din legume permise zilnic. Este o reteta foarte simpla care merita incercata.
Pentru aceasta supa delicoasa aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
-2 morcovi;
-1 radacina patrunjel;
-1 pastarnac;
-2 dovlecei;
-1 ceapa;
-1 ardei rosu;
-sare;
-piper boabe;
-1 foaie de dafin.
Modalitate de preparare:Morcovii,radacina de patrunjel,pastarnacul,ardeiul si ceapa se curata,se spala si se taie bucati potrivite.Adaugati apapeste legume cat sa le cuprinda si punteti-le fiert pentru aproximativ 30 de minute.Acum e momentul in care puneti foaia de dafin sare si piper boabe dupa gust.Dupa ce legumele noastre s-au imprietenit 30 de minute adaugati si dovleceii(spalati) taiati in cuburi mai mari si mai lasati totul pe foc pentru maxim 15 minute(pana cand dovlecelul se inmoaie si se impletesc toate gusturile si aromele).Cand legumele sunt bine patrunse stingeti focul si lasati supa cu legume sa stea pentru zece minute.Acum e timpul sa scoateti foaia de dafin,boabele de piper( eu nu scot boabele de piper deoarece imi plac in supa), si desigur supa pe care o pastrati intr-un vas.Pasati supa cu un mixer vertical pana e foarte fina. Daca vi se pare prea groasa mai adaugati supa pana ajungeti la consistenta dorita.Gustati si daca este cazul mai adaugati sare dupa gust.
Supa crema este gata. Eu am servit-o cu crutoane aromatizate cu oregano, ardei iute,patrunjel si putina smantana(nu am folosit alta grasime in ziua respectiva).
Va urez:Pofta buna!Daca eu nu am reusit sa va conving sa incercati supa o sa las pozele sa vorbeasca in locul meu.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu