Pentru acesta reteta aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
-120 grame arpacas(cantarit crud);
-apa;
-sare;
-piper;
-usturoi;
-1 lingura ulei de masline;
-1 morcov mediu;
-1 dovlecel mediu;
-1/2 ardei kapia;
Modalitate de preparare:Primul pas pe care trebuie sa il facem este fierberea arpacasului.Punem arpacasul la fiert in apa cu putina sare(la o parte arpacas se pun 3 parti si jumatate apa).Cand arpacasul este fiert il scurgeti de apa(daca mai are) si il clatiti cu apa rece(pentru ca sa boabele sa nu se lipeasca intre ele).Legumele spalate si curatate(dovlecelul meu era fraged si l-am pus cu coaja) in prealabil le taiati julien(bastonase subtiri),eu am taiat si cateva fasii de dovlecel si morcov.Pentru a felia cat mai subtire morcovul si dovlecelul va puteti ajuta de cutitul economic de curatat legume(o sa va faca treaba mult mai usoara).
Puneti o tigaie pe foc si adaugati lingura de ulei de masline.puneti 1 catel de usturoi zdrobit si rumeniti-l putin,insa aveti mare grija sa nu se arda ca va da gust amar mancarii.Scoateti catelul de usturoi si adaugati morcovul(prima data fasiile apoi cei taiati julien),dupa ce morcovul s-a inmuiat putin puneti ardeiul kapia iar la final dovlcelul(fasiile si apoi cel taiat julien).Condimentati cu sare si piper dupa gust si sotati legumele impreuna timp de 2-3 minute(depinde si de cat de facute vreti sa fie).
Adaugati arpacasul fiert si sotati-l impreuna cu legumele 2 minute pentru a se imprieteni si impleti toate gusturile.
Adaugati arpacasul fiert si sotati-l impreuna cu legumele 2 minute pentru a se imprieteni si impleti toate gusturile.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu