Pentru aceasta reteta aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
-200 grame unt 82%;
-200 grame ciocolata 75% cacao;
-8 linguri de zahar;
-1 lingura cacao;
-3 oua;
-4 linguri faina;
-150 grame visine(eu am cumparat congelate de la auchan);
-esenta de vanilie;
-50 mL visinata;
-un praf de sare;
Modalitate de preparare:Cu cateva ore inainte de a pregati prajitura puneti in visinata visinele dezghetate in prealabil.Topiti ciocolata cu untul pe baie de aburi.Cat timp ciocolata si untul se topesc mixati ouale cu zaharul si praful de sare pana se topeste zaharul.Lasati putin amestecul de unt si ciocolata sa se tempereze iar apoi adaugati-l peste ouale batute.Trebuie sa amestecati energic pentru a nu se gati ouale.Adaugati esenta de vanilie,cacaua si faina cernute.Amestecati cat sa obtineti un amestec omogen.Turnati amestecul in tava tapetata cu hartie de copt.Asezati peste blat visinele scurse de zeama.(le apasati cu degetul in blat).Introduceti tava in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius pentru aproximativ 30 de minute(trebuie sa fie moale la atingere dar nu lichida).Este delicioasa!
Va urez:Pofta buna!
Inainte de coacere:
Rezultatul final:
Mulțumesc :)
RăspundețiȘtergere