duminică, 26 februarie 2017

Brownie cu visine

Hei dragilor,o noua zi de Duminica,o  noua reteta de ceva dulce apare pe blog. Astazi m-am gandit la iubitorii de ciocolata sa ne rasfatam cu un desert foarte ciocolatos  care cu siguranta va ajunge printre favoritele voastre.Cantitatile sunt pentru o tava de 30cmx20
 Pentru aceasta reteta aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
-200 grame unt 82%;
-200 grame ciocolata 75% cacao;
-8 linguri de zahar;
-1 lingura cacao;
-3 oua;
-4 linguri faina;
-150 grame visine(eu am cumparat congelate de la auchan);
-esenta de vanilie;
-50 mL visinata;
-un praf de sare;

Modalitate de preparare:Cu cateva  ore inainte de a pregati prajitura puneti  in visinata visinele dezghetate in prealabil.Topiti ciocolata cu untul pe baie de aburi.Cat timp ciocolata si untul se topesc mixati ouale cu zaharul si praful de sare pana se topeste zaharul.Lasati putin amestecul de unt si ciocolata sa se tempereze iar apoi adaugati-l peste ouale batute.Trebuie sa amestecati energic pentru a nu se gati ouale.Adaugati esenta de vanilie,cacaua si faina cernute.Amestecati cat sa obtineti un amestec omogen.Turnati amestecul in tava tapetata cu hartie de copt.Asezati peste blat visinele scurse de zeama.(le apasati cu degetul in blat).Introduceti tava in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius pentru aproximativ 30 de minute(trebuie sa fie moale la atingere dar nu lichida).Este delicioasa!
Va urez:Pofta buna!

Inainte de coacere:

Rezultatul final:                                                                                                                                    






Un comentariu: