duminică, 12 februarie 2017

Tort de morcovi

Dupa cum v-ati dat seama astazi vom pregati ceva dulce si anume:Tortul de morcovi. Acest tort poate fi consumat la cina carbohidrata (150 grame de tort)  alaturi de ciocolata neagra. :)

Cum vorba lunga e saracia omului eu zic sa vedem de ce ingrediente avem nevoie si modalitatea de preparare.
Pentru blat aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
-1 cana de zahar;
-1 cana si 1/2 de faina;
-3/4 cana de ulei floarea  soarelui;
-2 oua;
-esenta de vanilie;
- sare;
-1/2 lingurita de praf de copt;
-1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu;
-1/2 lingurita scortisoara;
-1/2 cana de ananas din compot;
-1 cana de morcovi dati prin razatoarea mica;
-3/4 cana nuci taiate grosier;
-3/4 cana fulgi de cocos;

Pentru crema aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
-3 linguri de unt la temperatura camerei;
-1 cutie de mascarpone (200 grame);
-3 linguri de zahar pudra;
-esenta de vanilie;
-zeama de lamaie dupa gust.

Modalitatea de preparare: Intr-un vas incapator amestecati ingredientele uscate: faina, sarea, zahar ul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si scortisoara. Adaugati peste ele ingredientele umede: uleiul, ouale si esenta de vanilie. Amestecati bine apoi adaugati nuca taiata grosier, nuca de cocos si morcovii rasi. Pasati ananasul din compot cu  un blender si adaugati-l peste compozitie. Omogenizati bine si puneti amestecul intr-o tava  unsa cu ulei.Tava mea are 26 cm in diametru. Coaceti la 170 grade Celsius pana blatul trece testul scobitorii. Lasati blatul sa se raceasca in cuptor. Cand e complet rece taiati blatul in 2 parti egale. Aveti grija atunci cand il taiati deoarece este un blat sfaramicios.
Pentru crema mixati untul cu zaharul pudra pana devine o crema, adaugati mascarpone, esenta de vanilie si zeama de lamaie. Sa nu mixati prea mult timp marcarpone deoarece se poate taia crema.
Asamblarea tortului: Asezati o parte din blat pe platou, adaugati jumatate din cantitatea de crema, puneti cealalta parte din blat iar peste ea un strat de crema. Pentru decor eu am folosit firmituri de blat, insa puteti sa il decorati cum va doriti.
Daca va doriti un tort mai inalt (cu mai multe straturi) dublati cantitatile. Cana pe care eu am folosit-o are 250 ml. Este foarte important sa masurati ingredientele cu aceeasi cana. Este un tort foarte bogat si aromat si va recomand cu tot dragul sa il incercati. Cu siguranta o sa va placa si o sa fie printre preferatele voastre, Eu va urez: Pofta buna!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu