Dupa cum am zis si in titlu azi vom pregati:Salata de boeuf reteta adaptata pentru Dieta Rina mai exact pentru ziua de Amidon.
Ingrediente:
-4 cartofi medii(400 grame cartofi);
-2 linguri boabe de mazare la conserva:
-1 avocado foarte bine copt;
-2 morcovi;
-1 radacina patrunjel;
-1 radacina pastarnac;
-2-3 castraveti murati(depinde de marimea castravetilor);
-100 grame masline (de care va plac);
-1 lingura ulei de floarea-soarelui
-zeama de lamaie,sare si piper dupa gust.
Modul de preparare:
1.Cartofii,morcovii,radacina de patrunjel si radacina de pastarnac se spala foarte bine si se pun la fiert in apa rece in care adaugam sare dupa gust.2.Dupa ce legumele au fiert( verificam intepand cu un cutit fiecare tip de leguma in parte deoarece timpul de preparare este diferit),le scurgem de apa si le lasam sa se raceasca putin.Cand pot fi manevrate cu mana curatam de coaja toate legumele.
3. Cartofii,morcovii,radacina de patrunjel,radacina de pastarnac ii taiem cubulete mici. Castravetii ii taiem cubulete mici iar apoi ii scurgem de zeama bine,bine, dupa care ii adaugam peste restul legumelor taiate.
4.Boabele de mazare le scurgem de zeama, le clatim cu apa rece si le adaugam peste restul legumelor. Adaugam maslinele peste legume(putem pastra cateva pentru ornat).
5.Avocado il curatam de coaja si il punem intr-un blender.Il amestecam foarte bine, apoi adaugam lingura de ulei, zeama de lamaie, sare si piper dupa gust. Amestecam bine si maioneza este gata.Daca nu aveti un blender puteti sa faceti si cu furculita iese la fel de bine.
6.Adaugam maioneza de avocado peste legumele pregatite anterior. Amestecam, gustam,iar daca este nevoie mai adaugam sare si piper.
Salata trebuie sa stea la rece cateva ore! Eu va sfatuiesc sa o pregatiti cu o zi inainte de a o servi! Va urez:Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu