vineri, 17 martie 2017

Macrou cu sos de rosii

Astazi am revenit cu o reteta pentru iubitorii de peste.Este o reteta simpla si gustoasa.Acest preparat se consuma la ziua de proteine.

  Pentru aceasta reteta aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
-250 grame macrou;
-1 ceapa medie;
-1 rosie medie;
-1/2 ardei kapia;
-100 ml suc de rosii;
-sare;
-piper boabe;
-200 ml apa;
-patrunjel verde

  Modalitate de preparare:Pestele eviscerat si spalat bine il taiati in bucati potrivite pentru  a le coace. Puneti sare dupa gust pe macrou si lasati sa isi ia sare pret de vreo jumatate de ora.Incingeti o tigaie antiaderenta si puneti bucatile de macrou(le gatiti la foc mediu pentru a se patrunde bine).Sunt gata cand sunt frumos rumenite pe ambele parti.Taiati ceapa solzisori,ardeiul fasii si rosia cubulete.Incingeti o tigaie si adaugati o lingura de ulei.Adaugati ceapa taiata solzisori si lasati-o la foc mic pana se inmoaie,apoi puneti ardeiul.Cand s-a inmuiat ardeiul este momentul sa adaugati rosia.Puneti sare dupa gust si caliti legumele pret de vreo 3 minute.Adaugati sucul de rosii,apa si piperul boabe.Lasati acest sos sa fiarba la foc mic 10 minute.Adaugati bucatile de peste si mai lasati sa fiarba 5 minute impreuna.Daca sosul nu e destul de legat fiebeti la foc iute pana cand ajungeti la consistenta dorita.Stingeti focul si adaugati patrunjelul tocat deasupra.
Eu am servit acest preparat cu piure de conopida.A fost delicios. Pofta buna!


2 comentarii: