luni, 6 martie 2017

Pizza cu legume

Am revenit astazi cu reteta pentru pizaa...cu legume bineinteles.Aceasta se consuma la ziua de carbohidrati dar si in zilele normale de post.Trebuie sa recunosc ca acest preparat este printre favoritele mele.pentru topping alegeti ce legume va plac voua.Eu o sa va spun ce legume am folosit eu.

Pentru pizza aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
-250 grame faina;
-150 ml apa calduta;
-7 grame drojdie proaspata;
-1 praf de sare;
-ciuperci la conserva;
-ardei iute;
-ardei rosu;
-1 rosie
-1 ceapa;
-capere;
-masline;
-cateva frunze de valerianca;
-1/4 avocado;
-sos de rosii cu busuioc;

Modalitate de preparare:
 Pentru blat:Dizolvati drojdia in putina apa calduta.Amestecati drojdia dizolvata cu restul de apa si turnati amestecul peste faina.Amestecati in sensul acelor de ceasornic iar cand amestecul e cat de cat omogen puneti sare. Framantati aluatul timp de 5-6 minute apoi il puneti intr-o caserola cu capac sau intr-un bol si acoperiti cu folie alimentare.Puneti aluatul la frigider  pana a doua zi.Scoateti aluatul la temperatura camerei cu 1 ora inainte de preparare.
Pentru sos:Sosul fie il cumparati fie il preparati in casa.Blendati rosii in suc(la conserva) si amestecati cu busuioc(puteti folosi oregano sau ce plante aromatice va plac).
Asamblare:Intindeti foaia cat de subtire si in ce forma doriti.Adaugati 2-3 linguri de sos de rosii apoi puneti legumele:ciupercile,ardeiul,ceapa,ardeiul iute,felii de masline,felii de rosie,felii de avocado si caperele.Introduceti tava la cuptor la o foc mare(250 grade Celsius).Dupa ce scoateti pizza din cuptor puneti deasupra frunzele de valeriana.
Pizza aceasta se potriveste de minune cu sosul de usturoi cu smantana.
Va urez:Pofta buna!




Un comentariu: